Ultimaker 3 Extended
Ultimaker 3 Extended
€4.470,95
Aantal:
+-
Koop nu
iDEAL   PayPal   MasterCard   Visa   American Express   Giropay   Maestro   Bancontact / Mister Cash   SOFORT Banking   Pin


  Gratis advies van 3D printer experts
  Gratis verzending boven de 50 euro
  Grote voorraad & snelle levering

  Bekijk hier onze lease mogelijkheden
  Bekijk hier onze service contracten  

Ultimaker 3 Extended


De Ultimaker 3 Extended, de grote broer van de originele Ultimaker 3. Met een uniek dual extrusion systeem, zeer hoge betrouwbaarheid en nu nog meer mogelijkheden dan ooit tevoren.

gratis verzending vanaf €50,-
Delen

Informatie

De nieuwe Ultimaker 3 Extended is wederom een stap in de toekomst. Met deze machine heeft de professional onbegrensde mogelijkheden, zonder in te leveren op betrouwbaarheid of gebruiksvriendelijkheid. Wat de Ultimaker 3 Extended onderscheid van de originele Ultimaker 3 is de mogelijkheid om tot 300 mm hoog te printen in plaats van de oorspronkelijke 200 mm.
 

Dual Extrusion met print cores

Momenteel het lastigste onderdeel van 3D printing is wellicht het rekening houden met het plaatsen en verwijderen van supportmateriaal. Doordat FDM printers niet in de lucht kunnen printen moet er ondersteuning worden geplaatst in (het liefst) een ander materiaal. Voor sommige modellen is het vaak prima werkbaar om het support materiaal van hetzelfde materiaal en dezelfde printkop te printen, maar wanneer er meer complexe modellen geprint moeten worden gebruiken de professionals toch vaak een speciaal materiaal.

Met het nieuwe dual extruder systeem & print cores van de Ultimaker 3 is het nu nog makkelijker dan ooit tevoren. Het grootste probleem waarmee veel dual extruder 3D printers zitten is dat de 2de printkop vaak residue achterlaat op het model of het model zelfs omstoot. Doordat de Ultimaker 3 Extended de niet printende print core omhoog beweegt zal dit met de Ultimaker 3 Extended nooit gebeuren.

Ook zijn de printcores ontwikkeld voor specifieke materialen, de standaard print core (AA) is voor uw standaard filament als PLA, ABS, PETG e.d. en is er een dedicated print core (BB) voor het support materiaal (PVA). Hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken dat nozzles verstopt raken omdat er constant verschillende materialen door de printkop gaan.

 


Look and feel

Qua design en machine bouw is het apparaat nagenoeg gelijk gebleven vergeleken met het vorige model. Het bouwoppervlak is met 21,5x 21,5x 30 cm iets kleiner, maar groot genoeg om de meeste voorwerpen mee te printen. Daarnaast kunnen prints gemakkelijk in meerdere delen geprint worden en later weer geassembleerd. 

De Ultimaker 3 Extended heeft nu semi-automatische calibratie en de connectiviteit is flink verbeterd. Zo kan er nu gewerkt worden met USB stick, kan de 3D printer in een netwerk worden aangesloten en kan er verbonden worden middels WiFi. Daarnaast zijn je prints nu te volgen via de ingebouwde camera. 


Materialen

Met de nieuwe modulaire printkoppen zijn de materiaalmogelijkheden ook toegenomen. Zowel de printkop als het heated bed kunnen iets hogere temperaturen aan, zodat printen met bijvoorbeeld Polycarbonaat nu ook tot de mogelijkheden behoort.

Naast PLA, ABS, PETG, Nylon en sommige flexibele filamenten kan er dus nu ook met speciaal ontwikkelde supportmaterialen gewerkt worden, zoals PVA, HIPS en PolySupport. Hierdoor zijn de mogelijkheden eindeloos en zijn de meest complexe prints geen enkel probleem. 

Doordat de nieuwe printkoppen modulair zijn en dus makkelijk te verwisselen is het mogelijk per materiaal een aparte kop te gebruiken. Hierdoor zullen de printkoppen veel minder snel vastzitten en zal de betrouwbaarheid verder omhoog gaan. 


Cura 2

Bij aankoop van de Ultimaker 3 Extended wordt de vernieuwde Cura 2 gratis meegeleverd. Cura is Ultimaker’s eigen software die het bedrijf open source heeft uitgebracht. 
De software is een van de bekendste en meestgebruikte slicer softwares van dit moment en is bijzonder gebruiksvriendelijk. Daarnaast wordt in de nieuwste versie meer nadruk gelegd op werken in de cloud, door de nieuwe netwerkmogelijkheden en het monitoren van je prints op afstand. De software is uiteraard te gebruiken op Windows, Linux en Mac. 


Geluid 

Net als de Ultimaker 2 is de nieuwe Ultimaker 3 Extended een vrijwel geruisloze 3D printer en uitstekend te gebruiken in of nabij een kantooromgeving. Waar andere 3D printers behoorlijk wat kabaal kunnen maken produceerd de Ultimaker 3 slechts 50db aan geluid. 

 Wat zit er in de verpakking?

  • Ultimaker 3 Extended
  • 2x Print Core AA 0.4 mm
  • 1x Print Core BB 0.4 mm
  • Spoelhouder met NFC kabel
  • 1x spoel PLA (350 gram)
  • 1x spoel PVA (350 gram)
  • Ethernet kabel
  • USB stick
  • Toolkit (lijmstick, sleutels, materiaalgids, calibratiekaart etc.)
  • Testprint van uw Ultimaker 3


Is deze 3D printer geschikt voor mij?

De Ultimaker 3 Extended is op dit moment het meest veelzijdige apparaat verkrijgbaar. Wanneer het bouwoppervlak groot genoeg is voor uw doeleinden is de kans groot dat deze 3D printer voldoet aan uw eisen.

Toch kan het verstandig zijn om eens contact met ons op te nemen, zeker wanneer dit uw eerste 3D printer gaat worden, het kan namelijk zijn dat een ander model beter aansluit op uw specifieke wensen.

De nieuwe Ultimaker 3 Extended is zeer geschikt voor professionals, educatieve instellingen en prosumers die op een betrouwbare manier willen experimenten met desktop 3D printing. 

 


3D Ninja heeft een groot aanbod van 3D printers en een team van ervaren 3D printer experts, hierdoor kunnen we u vrijblijvend van onafhankelijk advies voorzien zodat u zeker bent van de juiste keuze.

 

Voor vragen kunt u ons bereiken op 074 7002101, ook kunt u ons een email sturen via info@3dninja.nl  (snel antwoord)


Het is ook mogelijk om langs te komen in onze showroom te Hengelo zodat u de Ultimaker 3 in werking kunt zien.

We waarderen het wanneer u eerst even een afspraak maakt, we kunnen u dan uitgebreider te woord staan.Voor deze 3D printer bieden wij ook service contracten aan, klik hier voor meer informatie.

Voor deze 3D printer hebben we voordelige zakelijke lease mogelijkheden, klik hier voor meer informatie.

Specificaties

Technologie:Fused Filament Fabrication (FFF)
Extruder:Dual Extruder
Resolutie:20 tot 600 micron
Printsnelheid:tot 24 mm3/s
Temperatuurbereik nozzle:180 tot 280° C
Filament:ABS, PLA, PVA, HIPS, PETG, Nylon, Flex, LayWood, Laybrick en meer...
Filament diameter:2.85 mm
Bouwoppervlak:215 x 215 x 300 mm
Verwarm bed:Ja, 50 tot 100° C
Connectiviteit:USB, WiFi
Software:Cura 2 (Opensource)
Ondersteund OS:Windows, Mac OS & Linux
Garantie:1 Jaar

Waarom kiezen voor 3DNINJA?


Hulp en advies van 3D printer experts


Veilige en verzekerde verzendingUitmuntende garantievoorwaarden


Eigen team van gekwalificeerde monteurs