Ultimaker 3
Ultimaker 3
Ultimaker 3
Ultimaker 3
Ultimaker 3
Ultimaker 3
Ultimaker 3
Ultimaker 3
Ultimaker 3
€3.623,95
incl. 21% BTW
Aantal:
+-
Koop nu
iDEALPayPalMasterCardVisaAmerican ExpressGiropayMaestroBancontact / Mister CashSOFORT BankingPin


Gratis advies van 3D printer experts
Gratis verzending boven de 50 euro
Grote voorraad & snelle levering
14 dagen retour- & bedenktijd

Bekijk hier onze lease mogelijkheden
Bekijk hier onze service contracten

Ultimaker 3


De Ultimaker 3, het nieuwste model van het Nederlandse Ultimaker. Met een uniek dual extrusion systeem, zeer hoge betrouwbaarheid en nu nog meer mogelijkheden dan ooit tevoren.

gratis verzending vanaf €50,-
Delen

Informatie

 

De nieuwe Ultimaker 3 is de volgende generatie in desktop 3D printing. Met deze machine heeft de professional onbegrensde mogelijkheden, zonder in te leveren op betrouwbaarheid of gebruiksvriendelijkheid. 
 

5 jaar Ultimaker 

Ultimaker bestaat nu 5 jaar en in deze periode is er behoorlijk wat veranderd en is het bedrijf uitgegroeid tot voorloper in het desktop 3D printer segment. Door een combinatie van uitstekende hardware, vooruitstrevende software en de enorme community rondom het merk zijn ze een zeer betrouwbare partner geworden voor iedereen die aan de slag wil met rapid prototyping. Daarnaast heeft het bedrijf uit Geldermalsen hard gewerkt aan een groot distributie netwerk, zodat service en beschikbaarheid op het hoogste niveau zijn komen te staan. 


Nog meer met Dual Extrusion

De grote beperking van desktop 3D printers was dat ze tot dusver waren uitgerust met een enkele printkop. Hiermee was het mogelijk 95% van de modellen te printen, maar lang niet alles. Er waren wel modellen met dubbele printkoppen, maar deze waren lang niet zo betrouwbaar.

Er moest een nieuw betrouwbaar systeem worden ontwikkeld en dat heeft Ultimaker gedaan. Een speciale printkop voor "bouwmaterialen" en een speciale kop voor "supportmaterialen" die elkaar niet in de weg zitten, zoals de industriële fabrikanten dat al jaren doen. Met deze nieuwe configuratie is het geen enkel probleem de meest moeilijke 3D prints te maken. Door wateroplosbaar supportmateriaal te gebruiken zal elke complexe vorm er perfect uit komen. 

 

 

Look and feel

Qua design en machine bouw is het apparaat nagenoeg gelijk gebleven vergeleken met het vorige model. Het bouwoppervlak is met 21,5x 21,5x 20 cm iets kleiner, maar groot genoeg om de meeste voorwerpen mee te printen. Daarnaast kunnen prints gemakkelijk in meerdere delen geprint worden en later weer geassembleerd. Mocht u toch ruimte te kort komen dan is de Ultimaker 3 Extended wellicht een betere keuze. 

De Ultimaker 3 heeft nu semi-automatische calibratie en de connectiviteit is flink verbeterd. Zo kan er nu gewerkt worden met USB stick, kan de 3D printer in een netwerk worden aangesloten en kan er verbonden worden middels WiFi. Daarnaast zijn je prints nu te volgen via de ingebouwde camera. 

 

Materialen

Met de nieuwe modulaire printkoppen zijn de materiaalmogelijkheden ook toegenomen. Zowel de printkop als het heated bed kunnen iets hogere temperaturen aan, zodat printen met bijvoorbeeld Polycarbonaat nu ook tot de mogelijkheden behoort.

Naast PLA, ABS, PETG, Nylon en sommige flexibele filamenten kan er dus nu ook met speciaal ontwikkelde supportmaterialen gewerkt worden, zoals PVA, HIPS en PolySupport. Hierdoor zijn de mogelijkheden eindeloos en zijn de meest complexe prints geen enkel probleem. 

Doordat de nieuwe printkoppen modulair zijn en dus makkelijk te verwisselen is het mogelijk per materiaal een aparte kop te gebruiken. Hierdoor zullen de printkoppen veel minder snel vastzitten en zal de betrouwbaarheid verder omhoog gaan. 


Cura 2
Bij aankoop van de Ultimaker 3 wordt vernieuwde Cura 2 gratis meegeleverd. Cura is Ultimaker’s eigen software die het bedrijf open source heeft uitgebracht. 
De software is een van de bekendste en meestgebruikte slicer softwares van dit moment en is bijzonder gebruiksvriendelijk. Daarnaast wordt in de nieuwste versie meer nadruk gelegd op werken in de cloud, door de nieuwe netwerkmogelijkheden en het monitoren van je prints op afstand. De software is uiteraard te gebruiken op Windows, Linux en Mac. 

Geluid 
Net als de Ultimaker 2 is de nieuwe Ultimaker 3 een vrijwel geruisloze 3D printer en uitstekend te gebruiken in of nabij een kantooromgeving. Waar andere 3D printers behoorlijk wat kabaal kunnen maken produceerd de Ultimaker 3 slechts 50db aan geluid. 

 Wat zit er in de verpakking?

  • Ultimaker 3
  • 2x Print Core AA 0.4 mm
  • 1x Print Core BB 0.4 mm
  • Spoelhouder met NFC kabel
  • 1x spoel PLA (350 gram)
  • 1x spoel PVA (350 gram)
  • Ethernet kabel
  • USB stick
  • Toolkit (lijmstick, sleutels, materiaalgids, calibratiekaart etc.)
  • Testprint van uw Ultimaker 3

 


Is deze 3D printer geschikt voor mij?

De Ultimaker 3 is op dit moment het meest veelzijdige apparaat verkrijgbaar. Wanneer het bouwoppervlak groot genoeg is voor uw doeleinden is de kans groot dat deze 3D printer voldoet aan uw eisen.

Toch kan het verstandig zijn om eens contact met ons op te nemen, zeker wanneer dit uw eerste 3D printer gaat worden, het kan namelijk zijn dat een ander model beter aansluit op uw specifieke wensen.

De nieuwe Ultimaker 3 is zeer geschikt voor professionals, educatieve instellingen en prosumers die op een betrouwbare manier willen experimenten met desktop 3D printing. 

 


3D Ninja heeft een groot aanbod van 3D printers en een team van ervaren 3D printer experts, hierdoor kunnen we u vrijblijvend van onafhankelijk advies voorzien zodat u zeker bent van de juiste keuze.

 

Voor vragen kunt u ons bereiken op 074 7002101, ook kunt u ons een email sturen via info@3dninja.nl  (snel antwoord)

 

Het is ook mogelijk om langs te komen in onze showroom te Hengelo zodat u de Ultimaker 3 in werking kunt zien.

We waarderen het wanneer u eerst even een afspraak maakt, we kunnen u dan uitgebreider te woord staan.Voor deze 3D printer bieden wij ook service contracten aan, klik hier voor meer informatie.

Voor deze 3D printer hebben we voordelige zakelijke lease mogelijkheden, klik hier voor meer informatie.

View the Ultimaker 3 in English


Specificaties

Technologie:Fused Filament Fabrication (FFF)
Extruder:Dual Extruder
Resolutie:20 tot 200 micron
Printsnelheid:30 - 300 mm/sec
Temperatuurbereik nozzle:180 tot 280° C
Filament:ABS, PLA, PETG, Nylon, Flex, PVA, HIPS, PolySupport en meer...
Filament diameter:2.85 mm
Bouwoppervlak:215 x 215 x 200 mm
Verwarm bed:Ja, 50 tot 100° C
Connectiviteit:USB, WiFi & Ethernet
Software:Cura (Opensource)
Ondersteund OS:Windows, Mac OS & Linux
Garantie:1 Jaar

Waarom kiezen voor 3DNINJA?


Hulp en advies van 3D printer experts


Veilige en verzekerde verzendingUitmuntende garantievoorwaarden


Eigen team van gekwalificeerde monteurs