Project Description

3D PrintData Value
Print techniek FDM
Gebruikte printer Ultimaker S5
Materiaal Woodfill
Layer height 0.25mm
Print tijd 29.25h

Klantvraag

In opdracht van NWA Architecten hebben wij een maquette ge-3D-print met woodfill filament. De reden dat het architectenbureau gekozen heeft om de maquette in hout te printen, is zodat het object meer tastbaar is en ‘echter’ aanvoelt. Het model voelt niet als plastic en is komt daarom dichter bij het eindresultaat van het project.

Printoplossing

Voor het 3D-printen hebben wij gebruik gemaakt van Woodfill van Colorfabb en geprint op de Ultimaker S5. De tijdsduur van het printen was ongeveer anderhalve dag. Wij hebben 2 iteraties gedaan om de supportstructuur zo aan te passen dat deze eenvoudiger zonder restanten verwijderd konden worden. De support was uiteindelijk ook vrij makkelijk te verwijderen en er bleven nauwelijks restanten over.

Maquette

Het gebouw genaamd ‘De Bongerd’ zal gerealiseerd worden in de Oeverzone in Amsterdam Noord. Het stedenbouwkundige plan is om er een Stedelijk Tuindorp van te maken. Het plan bevat drie clusters van elk twee appartementen gebouwen en twee rijtjes met grondgebieden woningen. In totaal zijn dit 156 appartementen en 42 rijwoningen.

Bekijk hier het gebouw op de website van NWA Architecten.