OVER ONS

/OVER ONS
OVER ONS 2019-05-20T14:56:24+02:00

De aanschaf van een 3D printer kan veel vragen oproepen, welk apparaat is geschikt voor mijn doeleinden? Welke bouwkwaliteit heb ik nodig? Hoe staat het met garanties en heb ik bij problemen snel een vervangende oplossing?

Ook als u geen eigen technische dienst heeft, maar het van groot belang is dat uw 3d printers, als kritieke productiemiddelen, een zo hoog mogelijke inzetbaarheid hebben. Wat is het onderhoudsplan? Wie voert het uit?

Allemaal vragen die expertise behoeven. Wat nou, als u die expertise net niet in huis heeft?

Dan belt u een 3D ninja!

Dagelijks managen en onderhouden wij professionele printfarms.
We hebben ruime ervaring in:

 • 3D printing
 • 3D farm management
 • 3D scanning,
 • Rapid prototyping,
 • CAD/CAM,
 • Design
 • Reverse engineering,
 • 3D Modelling,
 • 3D printer reparaties en onderhoud

Ook u kunt onze expertise inhuren!

De expertise van 3D Ninja

3D Ninja heeft jarenlange ervaring met onze eigen 3D print farm. Met onze expertise zorgen we ervoor dat uw ideeën snel gerealiseerd worden.. We zorgen voor optimale printinstellingen waarbij we kijken naar levertijd en productkwaliteit. We geven technische feedback op uw designwerk waardoor we deze gezamenlijk gaan optimaliseren voor 3D printing. Daarnaast beheren wij het gehele 3D print proces, vanaf het moment dat u de file aanlevert. Hierdoor beschikt u in korte tijd over een geavanceerde productietechniek en bent u gegarandeerd van een soepele integratie van deze techniek binnen uw bedrijf.

SLA en FDM 3D printers

Wij beschikken over een printfarm met daarin FDM als SLA/ DLP machines. De grote volumineuze objecten printen we in FDM. De kleinere hoog detail objecten printen we met de SLA/DLP techniek.

We beschikken over de middelen om producten na te bewerken. De SLA en DLP prints worden gewassen in een alcohol bad en kunnen worden uitgehard (curing) in een UV kamer. Onze curing station is geschikt voor het printen met engineering resins van onder andere Formlabs en 3D systems. Alle producten kunnen worden nabewerkt. We hanteren 3 soorten nabewerkingen, die ook gecombineerd bij een print mogelijk zijn.

 1. Support removal

 2. Schuren van ruwe oppervlakten (FDM)

 3. Spuiten van onderdelen in spuitplamuur en of kleur lak.

Om deze processen goed uit te kunnen voeren hebben wij aanleverspecificaties opgesteld.

Gieten van kleine series in Polyurethaan en Thermoplasten

We bieden de mogelijkheid om mallen te 3Dprinten en deze te gieten in verschillende soorten polyurethaan. Deze zijn beschikbaar in verschillende hardheden die gekoppeld zijn aan de flexibiliteit van het materiaal. Een geprinte mal gaat tussen de 10 en 100 keer mee, afhankelijk van de complexiteit van de mal.

Voor wie?

 • Onze klant heeft een structurele vraag naar 3D prints, voor productie of R&D doeleinden. Te denken valt hierbij aan het printen van mallen voor gietwerk, het maken van houders voor elektronische componenten of het ondersteunen van een moderne R&D afdeling.

En/of:

 • Onze klant kan wat ervaring met 3D printen hebben, maar heeft deze niet voor het beheren van een 3D print farm.

En/of:

 • Onze klant heeft behoefte aan extra ondersteuning voor het opschalen van het 3D print proces en vraagt extra expertise in 3D printen. De klant heeft geen behoefte aan in-house 3D printen, vanwege de investeringen in de machines van minimaal 30.000 euro. Daarnaast heeft hij nog geen effectieve manier om dit proces te managen. Dit opzetten kost veel tijd en geld, en wij hebben dit al gerealiseerd en operationeel.

 

Geïnteresseerd / Meer weten?

Bel vrijblijvend met 1 van onze ninjas op 085 10 50 747 of stuur een mailtje naar info@3dninja.nl