Onderdelen voor 3D printers, daar kunnen we kort over zijn. Koop altijd merkonderdelen. Goedkoop is duurkoop.

Nu is het wel zo, dat er wel diverse goede upgrades en accessoires zijn die niet van de printerfabrikant zelf zijn, maar wel merkonderdelen zijn.
Dit zijn specialisten op hun gebied.
Met een voorbeeld: Prusa koopt zijn extruders bij Bondtech. Bondtech is dan ook een extruder specialist.
Bondtech maakt ook extruders die geschikt zijn voor o.a. Ultimaker, Creality, Makerbot, Flashforge, Wanhao en Raise3d.
Die worden niet standaard met die machines geleverd, maar maken de printer wel echt significant beter.
Dit is dan ook één van onze meest aanbevolen upgrades.
Bovendien dus wel degelijk een merkonderdeel an sich.

Om u the helpen, hebben we hieronder een kort overzicht gemaakt van wat goede merken zijn, met goede kwaliteitsproducten, die u met gerust hart op uw printer kunt gebruiken.

Bondtech heeft dé extruder upgrades voor Ultimaker, Creality, Makerbot, Flashforge, raise3d etc. Hier wordt uw printer significant beter van.

MicroSwiss levert  o.a. nozzles en all metal hotend kits voor o.a. Creality, Wanhao, Zortrax van goede kwaliteit. Als er wat voor uw printer bijzit,  kunt u dat er zeker opschroeven.

3D Solex heeft uniek gepatenteerde nozzles, die de printkwaliteit aanzienlijk verbeteren voor Ultimaker, Prusa en Raise3d.

Hot Orange 3D is een Nederlands merk, wat naast filamenten ook een aantal accessoires heeft. Zo hebben zij prima stalen nozzles sets voor printen met schurende materialen, zoals carbon in een doosje, waar gelijk gereedschap bijzit. Geen steeksleuteltje, maar een dopsleuteltje, waarmee je praktischer de nozzle erin en eruit draait. Net iets anders over nagedacht. (Hollandse nuchterheid?)

Box 3D levert universele 3d printer enclosures. Hiermee wordt de printer afgesloten van invloeden van buitenaf, kan de temperatuur constant worden gehouden (met ingebouwde controller en ventilator) en wordt het geluid beperkt.
Daarnaast is er een HEPA filter pack, om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren die vrijkomen bij printen. Zeker bij printen met ABS een must voor stabiele prints van betere kwaliteit, alsmede voor een schone lucht.

E3D levert o.a. de hotends en nozzles aan Prusa. Tevens zijn er een aantal universele en specifieke upgrade sets van dit merk voor diverse 3d printer merken. Ook E3D is een merk, wat u absoluut goed op uw printer kunt monteren.

3D lac is een hele goeie lijm spray, speciaal voor 3d printing, om uw prints goed aan het bed te laten hechten.

Capricorn levert PTFE tubes in kenmerkend blauwe kleur. Deze zijn een prima vervanging voor de PTFE tubes van vrijwel ieder printermerk.

Deze lijst is een greep uit wat er zoal beschikbaar is. Uiteraard proberen we deze zo gauw we er goede ervaringen mee hebben, aan te vullen.

Staat het onderdeel / de upgrade welke u voor ogen heeft er niet bij en denkt u dat het er wel bijhoort?
Of heeft u een andere vraag?

Neem gerust contact met ons op.