Felix Pro 2
Felix Pro 2
Felix Pro 2
Felix Pro 2
Felix Pro 2
Felix Pro 2
Felix Pro 2
Felix Pro 2
Felix Pro 2
€2.695,00
incl. 21% BTW
Niet op voorraad

Felix Pro 2


Bent u opzoek naar een gebruiksvriendelijke dual extruder 3D printer met een groot bouwoppervlak en veel mogelijkheden?
Dan is de Felix Pro 2 een betrouwbare optie.
Bekijk onze beschrijving voor meer informatie over deze 3D printer.

gratis verzending vanaf €50,-
Merk
SKU
PRFEL001
Delen

Informatie

Als u opzoek bent naar een betrouwbare dual extruder 3D printer met een groot bouwplatform zult u niet snel een betere vinden. De Nederlandse 3D printer fabrikant ‘Felix’ legt de lat hoog met de recentelijk uitgekomen Pro 2.
Een groot bouwoppervlak van 237 x 244 x235 mm, (13.6 liter) 2 printkoppen en een precisie van maarliefst 50 micron (0,05 mm) maken deze 3D printer veelzijdig en uiterst aantrekkelijk.

Bouwkwaliteit
 
Over de bouwkwaliteit van de Felix Pro 2 kunnen we niet anders zeggen dan dat deze uitermate goed is. Hoogwaardige onderdelen, goed doordacht en verrassend gemakkelijk te (de)assembleren indien nodig. Het apparaat is gemakkelijk klaar te maken voor gebruik, is gemakkelijk mee te nemen en heeft een groot aantal modulaire onderdelen waardoor het apparaat in de toekomst gemakkelijk te upgraden is. Daarnaast is de buildplate gemakkelijk los te klikken dankzij magnetische hechting, een groot voordeel bij de printopdrachten die wat moeilijker los komen.

Printkwaliteit
 
Met zijn printkwaliteit van 50 micron (0,05 mm) is de printkwaliteit van de Felix Pro 2 een stuk beter dan het marktgemiddelde van 100 micron. Hierdoor kan de Pro 2 met zeer hoge precisie printen en kan hij overweg met lastige en maatvaste printopdrachten.

Automatische kalibratie
 
Een belangrijke feature die we helaas nog veel te weinig langs zien komen in zelfs de nieuwste 3D printers. De Felix Pro 2 kalibreert automatisch wat wil zeggen dat het apparaat zich automatisch afstelt voor het printen. Hierdoor is het apparaat gemakkelijk in gebruik, zelf wanneer het uw eerste 3D print(er) is.

Opensource
 
De Felix Pro 2 is een opensource 3D printer wat wil zeggen dat het apparaat met vrijwel iedere slicer software overweg kan. Standaard wordt de 3D printer geleverd met de slicer software van Felix genaamd ‘Felix Builder’ maar bekende slicer softwares als Cura en Simplify 3D kunnen dus ook gewoon gebruikt worden.

Geluidsstil
 
Wellicht de stilste 3D printer in zijn klasse, de Felix Pro 2 produceert een geluidsniveau van slechts 32 db, het apparaat is daardoor prima naast uw werkplek te plaatsen.

Filament detectie
 
Te weinig filament geladen? Geen probleem. De Felix Pro 2 heeft een dedicated filament detectie, loopt het filament vast of is het filament op dan stopt het apparaat automatisch en slaat het zijn positie op. Nadat u het filament opnieuw heeft geladen kan de printopdracht hervat worden, geen mislukte prints meer!

Inteligent nozzle positioning en quick release
 
Een groot probleem bij dual extruder printers is het zogenoemde ‘slepen van de tweede printkop’. De tweede printkop staat slecht afgesteld wanneer deze niet actief is en sleept over de printopdracht met schade op de print tot gevolg. Met de Felix Pro 2 behoort dit probleem tot het verleden, de slimme extruder kantelt de 2de printkop wanneer deze niet gebruikt wordt.
Daarnaast heeft de Felix Pro 2 nog een ander vernuftige feature en dat zijn de gemakkelijk te wisselen hotends. Wilt u printen met een industrieel filament? Verwijder dan binnen slechts 10 seconden de hotend en zet een dedicated hotend in het apparaat. Gemakkelijk en zonder extra gereedschap.
De hotends halen een temperatuur tot 275 graden.

Optionele WIFI

De Felix Pro 2 is gemakkelijk aan te sluiten op ‘The Element’ van ‘Printr’. Een klein kastje dat u in staat stelt om te cloud printen.

Filament
 
De Felix Pro 2 heeft een heated bed (maximaal 105 graden) en kan hierdoor met bijna alle 1.75 mm filamenten overweg. PLA, ABS, PET, FLEX, PVA, WOOD, GLASS zijn de meest populaire filamenten. Daarnaast kan de 3D printer ook overweg met een groot aantal experimentele filamenten en is er een optionele kap verkrijgbaar voor de Felix Pro 2. Hierdoor blijft de temperatuur constanter tijdens het printen, ideaal voor filamenten die onderhevig zijn aan temperatuursverschillen.

Connectiviteit
 
De Felix Pro 2 maakt gebruikt van stand alone 3D printen via SD kaart (meest gebruikt) en WIFI is optioneel. Hardware / Firmware updates kunnen via USB kabel worden gedaan.

Het apparaat wordt standaard geleverd met:
 
Felix Pro 2 3D printer, voet, LCD Display, toolkit, AC Power supply, USB kabel, Micro SD kaart, Micro SD USB cardreader, filament houders, 2 Teflon tubes en handleiding.

 

Voor deze 3D printer bieden wij ook service contracten aan, klik hier voor meer informatie.


Voor deze 3D printer hebben we voordelige zakelijke lease mogelijkheden, klik hier voor meer informatie.


Specificaties

Technologie:FFF
Extruder:Dual Extruder
Resolutie:50 Micron en hoger
Printsnelheid:tot 150 mm/s
Temperatuurbereik nozzle:tot 275° C
Filament:PLA, ABS, PET, FLEX, PVA, WOOD, GLASS etc.
Filament diameter:1.75
Bouwoppervlak:237 x 244 x235 mm
Verwarm bed:Verwarmd bed tot 105° C
Connectiviteit:SD Kaart, optionele WIFI, Firmware via USB
Software:Opensource Felix Builder 1 jaar licentie inbegrepen
Ondersteund OS:Windows, Mac OS
Garantie:2 Jaar

Actie bundels

Felix Pro 1 volledige bundel

Waarom kiezen voor 3DNINJA?


Hulp en advies van 3D printer experts


Veilige en verzekerde verzendingUitmuntende garantievoorwaarden


Eigen team van gekwalificeerde monteurs