Creatbot DX Plus - Dual Extruder
Creatbot DX Plus - Dual Extruder
Creatbot DX Plus - Dual Extruder
Creatbot DX Plus - Dual Extruder
Creatbot DX Plus - Dual Extruder
Creatbot DX Plus - Dual Extruder
€2.595,00
incl. 21% BTW
Niet op voorraad

Creatbot DX Plus - Dual Extruder


De Creatbot DX Plus Dual Extruder is een volledig metalen printer met 2 (uit te breiden tot 3!) extruders en een keramisch bed.

gratis verzending vanaf €50,-
SKU
PRCRE002
Delen

Informatie

LET OP: Wegens recentelijke technische problemen met de Creatbot modellen zijn wij tijdelijk gestopt met de verkoop van dit merk.

We zullen de verkoop in de toekomst hervatten wanneer we de kwaliteit weer kunnen garanderen, onze excuses voor het ongemak.

Bent u opzoek naar een 3D printer met soortgelijke specificaties? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder.
 

Een van onze nieuwste aanwinsten in het najaar van 2015, de Creatbot DX Plus, een echte krachtpatser geschikt voor zeer grote prints, hoge temperaturen en printen met een uitstekende print resolutie.

De Creatbot DX Plus 3D printer heeft een dubbele printkop, semi-gesloten kamer met doorzichtige wanden, een verwarmd keramisch bed en een bowden extruder. De extruder heeft een steppermotor die aan de achterkant van de printer is gepositioneerd wat leidt tot een lichtgewicht printkop die in staat is hoge printsnelheden te halen.

De DX Plus print perfect met PLA, ABS en andere specialiteit filament als oplosbare HIPS en PVA. Een geweldige machine voor bouwkunde en onderwijs, maar ook zeker geschikt voor de ervaren hobbyist.


Volledig metalen behuizing

De Creatbot DX Plus is een robuust apparaat met een volledige metalen behuizing, hierdoor is de printer niet alleen steviger maar is de kans op beschadiging een stuk kleiner.


Slimme verstelbare extruder

Creatbot extruders hebben een ingebouwd intelligent koelingsysteem. Dit verzekerd dat het filament op elk moment op de optimale temperatuur wordt toegevoerd. De nozzles zijn in hoogte te verstellen zodat je de 2 (of na uitbreiding zelfs 3) nozzles perfect kunt afstellen binnen een mum van tijd. Dit werkt perfect wanneer je met supports, verschillende materialen of kleuren wil printen. Alle Creatbot 3D printers worden standaard met 2 nozzles geleverd.


Automatic shutdown

De Creatbot DX Plus is uitgerust met een power management module. Wanneer de print klaar is en er binnen 5 minuten geen actie wordt ondernomen schakelt de printer zichzelf uit. Een revolutionaire toevoeging en ook nog eens energiebesparend.


Multifunctionele keypad

Het multifunctionele keyboard is zeer gebruiksvriendelijk en geeft directe toegang tot de meeste functies van de printer zoals Z hoogteregeling, verwarming van het bed, pauze, resume print, overzicht SD kaart en nog veel meer.


Reductiemotor feeder

Een reductiemotor feeder heeft meer kracht in vergelijking met een normale stappenmotor, dit verzekerd constant een soepele aanvoer van het filament en perfecte retractie.


Verwarmd keramisch bed

Bovenop het silica bed ligt een prachtig keramisch bed wat een (in vergelijking met glas) veel betere en egalere warmteverpreiding zorgt. Doordat het karamische oppervlak zeer glad is zorgt het voor een perfecte binding van je print.


Zeer groot bouwplatform

De Creatbot DX Plus heeft een zeer indrukwekkend bouwplatform van 300 x 250 x 520mm. Voor 99% van alle gebruikers is dit ruim voldoende. Dit betekend dat je creaties 52cm hoog kunnen worden geprint met een resolutie van 0.04mm (40 micron).


Filament detectie systeem

Bang om zonder filament te komen tijdens een print? Geen probleem! Wanneer de printer merkt dat het filament op dreigt te raken pauzeert hij de print en geeft hij de gebruiker de kans het filament te verwisselen. Daarna druk je op resume en gaat de Creatbot DX Plus gewoon weer verder waar hij was gebleven.

Een bijkomend voordeel hiervan is dat de kans op vastlopen bijna nihil is, enorm belangrijk wanneer de printer met een grote (en dus tijd intensieve) printopdracht bezig is.


Print temperatuur tot 400 °C

De nozzles van de DX Plus kunnen temperaturen tot 400 °C bereiken. Dit betekend dat je een ruim assortiment van filamenten kan gebruiken voor je prints. Doordat je bijna nooit aan de max van de nozzle zit blijven de temperaturen ook zeer stabiel tijdens het printen.


Continue to play functie

In het geval van een stroomuitval slaat de printer zijn laatste positie op in het geheugen en trekt hij het filament in om ervoor te zorgen dat wanneer de stroomtoevoer weer hersteld wordt hij verder kan gaan waar hij was gebleven.


Gesloten bouwoppervlak

Door het gesloten bouwoppervlak voorkom je dat (grotere) prints scheuren of vervormen, dit is vooral belangrijk bij het printen met ABS filament.


Software

De Creatbot DX Plus maakt gebruik van Creatware, deze software wordt standaard bij de printer geleverd.

Ook is de Creatbot DX Plus Opensource en dit is een zeer groot voordeel, bekende softwares als Cura en Simplify3D sluiten hierdoor naadloos aan.


Wat zit er in de doos?

  • Creatbot DX Plus Dual Extruder

  • Printer wordt geleverd in een houten krat

  • SD kaart (incl. Cura software)

  • USB kabel

  • Stroomkabel

  • Creatbot Toolkit

  • Handleiding

  • 2 rollen van 1kg 3.00mm filament

Voor wie is deze 3D printer geschikt

De Creatbot DX Plus is met zijn enorme bouwoppervlak en uitgebreide functionaliteiten een echt werkpaard.

De printer kan op hoge tempraturen printen (waardoor een grotere variëteit aan filamenten kunnen worden gebruikt) en heeft een aantal vernuftige functionaliteiten die ervoor zorgen dat deze 3D printer zijn tijd ver vooruit is.

De Creatbot DX Plus is enorm geschikt voor prototyping en kleinschalige productie en is hierdoor een aanrader voor bedrijven en scholen.

De printer is, zeker dankzij zijn grootte en gewicht minder geschikt voor consumenten.

 

Heb je vragen over deze printer?

Neem dan gerust contact met ons op via 074 700 2101, we helpen je graag verder.


Wij leveren volledige garantie en support.

Specificaties

Technologie:FFF
Extruder:2 Dual Extruders
Resolutie:40 micron
Printsnelheid:Tot 120 mm/s
Temperatuurbereik nozzle:
Filament:PLA, ABS, HIPS, PVA, PETG, Woodfill etc.
Filament diameter:3.00
Bouwoppervlak:300 x 250 x 520mm
Verwarm bed:ja
Connectiviteit:USB en SD card
Software:Creatware multi-language version en Opensource
Ondersteund OS:Windows, Mac OS
Garantie:1 Jaar

Waarom kiezen voor 3DNINJA?


Hulp en advies van 3D printer experts


Veilige en verzekerde verzendingUitmuntende garantievoorwaarden


Eigen team van gekwalificeerde monteurs