Beste 3D printer

Het aanbod 3D Printers is enorm en dit zorgt bovenal voor veel onzekerheid als het aankomt op de aankoop voor een 3D printer.

Om u meer duidelijkheid te kunnen verschaffen hebben we een overzicht gemaakt van de beste 3d printers van dit moment op basis van aankopen en natuurlijk op basis van uitvoerige testing.

Hieronder kunt u de beste modellen vinden uit de klasses: High end, mid. level en Budget.
Let op: dit overzicht wordt automatisch bijgewerkt en is altijd up to date.
Best for Business 2016: De Felix Pro 1


De Felix Pro 1 is een printer die enorm goed scoort op printkwaliteit en gebruikersgemak, de Felix Pro 1 levert de beste printkwaliteit van alle huidige 3D printers onder de 3000 euro.
Een ander voordeel van deze printer, hij is helemaal Plug and play, uit de doos kan de eerste print binnen enkele minuten gestart worden.

De Felix Pro 1 is een dual extruder 3D printer met een open filament systeem, het apparaat is hier uiterst breed inzetbaar.

Deze 3D printer is een aanrader voor mensen die willen profiteren van ultieme kwaliteit en gebruikersgemak en opzoek zijn naar een veelzijdig apparaat.


Bekijk de Felix Pro 1 in de webshop »

Best for Hobbyist 2016: De Flashforge Creator Pro


Een uiterst geschikt model voor zowel kleine bedrijven als enthousiaste hobbyisten, de Flashforce Creator Pro is een 3D printer met een verwarmd bouwoppervlak (Dus ook printen met ABS filament) en een Dual extruder.
De printer print met een nauwkeurigheid van 100 micron, (laagdikte van 0,1 MM) heeft een ruim bouwoppervlak en is zeer gebruiksvriendelijk.
Klik op de link hieronder om deze printer te bekijken in onze webshop:Bekijk de Flashforce Creator Pro in de webshop »

 

 

 

 Best for Budget 2016: De Wanhao Duplicator i3 Plus


Deze 3D printer is echt gemaakt voor de consument en hobbyist met een budget, de Wanhao Duplicator i3 Plus is een variant op de zeer bekende Prusa i3 printer, een groot voordeel dat dit model echter heeft op zijn voorgangers is dat de printer volledig geassembleerd is. (De Prusa i3 is normaal alleen als bouwpakket verkrijgbaar)
De i3 Plus heeft een heated bed, een redelijk bouwoppervlak en print met een nauwkeurigheid van 100 micron. (laagdikte van 0,1 MM)
Een zeer betaalbare printer met vele mogelijkheden.
Klik op de link hieronder om deze printer te bekijken in onze webshop:Bekijk de Wanhao Duplicator i3 Plus in de webshop »

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Er zijn een aantal punten die erg van belang zijn als het gaat om 3D printers, dit zijn:-Printkwaliteit van de 3D printer
-Bouwkwaliteit van de 3D printer
-Prijs van de 3D printer
-Is de 3D printer opensource
-Hoe gemakkelijk is de installatie van de 3D printer
-Met welke filamenten kan de 3D printer overweg
-Zit je als gebruiker vast aan een eigen merk filament van de 3D printer
-Hoeveel geluid maakt de 3D printer
-Hoelang is de 3D printer al op de markt en door welk bedrijf is de 3D printer gefabriceerd
-Snelheid van de 3D printer
-Geluidsniveau van de 3D printer

 


Natuurlijk zijn prijs, kwaliteit en mogelijkheden leidend in het maken van deze keuze.


 

Welke modellen hebben het net niet gehaald:Hoewel we voor iedere klasse maar 1 winnaar kiezen wil dit niet direct zeggen dat alle andere modellen slechter zijn, integendeel.
De 3D printers in het bovenstaande overzicht scoren gemiddeld bijzonder goed op alle bovenstaande punten, hierdoor ben je verzekerd van een kwalitatieve 3D printer die op alle fronten goed scoort. Het is erg moeilijk een bepaald model voor een gehele categorie als "beste" uit roepen, omdat alle modellen die we aanbieden anders zijn en geschikt zijn voor bepaalde doelen.

Een printer die het overzicht net niet gehaald heeft:

 
 

 

 

 

De Da Vinci Junior


De Da Vinci Junior is een van de goedkoopste volledig geassembleerde 3D printers op de hedendaagse markt en dit apparaat is een echte consumenten 3D printer.
Super gebruiksvriendelijk en met zijn 395,- euro enorm scherp geprijsd.
Deze printer staat nek aan nek met de Wanhao Duplicator i3 en scoort enorm goed op prijs, gebruiksvriendelijkheid en printkwaliteit.
Een nadeel van de printer, printen met ABS is niet mogelijk, ook zit je vast aan het eigen merk filament van de Da Vinci Junior.
Dit model is extreem geschikt voor gebruikers die een gebruiksvriendelijke 3D printer willen hebben voor een betaalbare prijs.Bekijk de Da Vinci Junior in de webshop »