Het aanbod 3D Printers is enorm en dit zorgt bovenal voor veel onzekerheid als het aankomt op de aankoop voor een 3D printer.

Om u meer duidelijkheid te kunnen verschaffen hebben we een overzicht gemaakt van de beste 3d printers van dit moment op basis van aankopen en natuurlijk op basis van uitvoerige testing.

Hieronder kunt u de beste modellen vinden uit de klasses: professioneel, hobbyist en budget.

BESTE VOOR PROFESSIONEEL: DE ULTIMAKER S5

De Ultimaker S5 is een printer die enorm goed scoort op printkwaliteit en gebruikersgemak, alsmede degelijkheid en betrouwbaarheid.  Mooie en uiterst constante printkwaliteit.

De Ultimaker S5 is een dual extruder 3D printer met een open filament systeem, het apparaat is hier uiterst breed inzetbaar.

Deze 3D printer is een aanrader voor mensen die willen profiteren van ultieme kwaliteit en gebruikersgemak en op zoek zijn naar een veelzijdig apparaat met een hoge uptime.

7.048,25Ga naar Beste Aanbieder >>

BESTE SLA PRINTER: DE FORMLABS FORM 3

Boordevol sensoren en interne processen en aangevuld met software die het printen volledig uit 3D-printen haalt, is de Formlabs Form 3 de gemakkelijkst te gebruiken en meest betrouwbare resin 3d printer die we hebben gebruikt.

Het is een echte hands-off printer, die duidelijk is ontworpen om de gebruiker zo min mogelijk tijd te laten besteden aan het gebruik van de printer en meer tijd te besteden aan het controleren van de workflow. Iets wat iedere engineer als muziek in de oren kan klinken.

Voor zeer gedetailleerde, kleine batches en zelfs snelle prototyping is de Form 3 de printer voor u.

3.991,79Ga naar Beste Aanbieder >>

formlabs form3 beste SLA 3d printer

BESTE VOOR HOBBYIST: DE PRUSA I3 MK3S

De Prusa i3 MK3S is ontzettend gebruiksvriendelijk en presteert zwaar boven zijn gewichtsklasse voor die prijs. Een filamentsensor, ongekend goede auto leveling functie en een magnetisch printbed, maken dit een super geavanceerd apparaat.
Onderdelen zijn van zeer goede kwaliteit, maar er kan wel eens een sensortje kapot gaan. Dit is wel allemaal betrekkelijk voordelig te vervangen. In veel gevallen zelfs onder garantie.

Deze 3D printer is een aanrader voor mensen die zoek zijn naar een apparaat met goede kwaliteit prints en een uiterst schappelijke prijs en waarbij uptime en onderhoud minder belangrijke wegingsfactoren zijn.

779,00Ga naar Beste Aanbieder >>

BESTE VOOR BUDGET: DE ENDER 3 PRO

Met slechts zo’n 15 minuten montage, is dit geen bouwpakket te noemen. De printer is grotendeels voorgemonteerd en om verpakkingsruimte te besparen voor de lange weg van China, in 2 delen in de doos gestopt.

Voor een Chinese printer presteert de Creality bovematig goed. De printer beschikt over een afneembaar bed, wat handig is om de prints te lossen. Het gaat niet heel lang mee, maar voor 20 euro is er een nieuwe, dus dat is te overzien. Het bed moet wel handmatig geleveld worden, maar daartoe zitten er goed bereikbare, grote draaiknoppen. Printen is eenvoudige en levert bijzonder goede printresultaten op voor een printer in deze klasse.

De Ender 3 Pro is perfect geschikt voor mensen die willen ontdekken of 3d printen wat voor hen is. Wat deze printer presteert voor de extreem lage prijs, maakt het, het instapmodel bij uitstek.

289,99Ga naar Beste Aanbieder >>

ER ZIJN EEN AANTAL PUNTEN DIE ERG VAN BELANG ZIJN ALS HET GAAT OM 3D PRINTERS, DIT ZIJN:

-Printkwaliteit 
-Bouwkwaliteit van het apparaat
-Prijs van het apparaat
-Is de 3D printer opensource
-Hoe gemakkelijk is de installatie van de printer
-Met welke filamenten kan de printer overweg
-Zit je als gebruiker vast aan een eigen merk filament
-Hoeveel geluid maakt de printer
-Hoe lang is het apparaat al op de markt en door welk bedrijf is de printer gefabriceerd
-Geluidsniveau
-Degelijkheid
-Snelheid

Natuurlijk zijn prijs, kwaliteit en mogelijkheden leidend in het maken van deze keuze.