3D PRINTSERVICE

/3D PRINTSERVICE
3D PRINTSERVICE 2019-05-01T12:11:34+02:00

De expertise van 3D Ninja

3D Ninja heeft jarenlange ervaring met onze eigen 3D print farm. Met onze expertise zorgen we ervoor dat uw ideeën snel gerealiseerd worden.. We zorgen voor optimale printinstellingen waarbij we kijken naar levertijd en productkwaliteit. We geven technische feedback op uw designwerk waardoor we deze gezamenlijk gaan optimaliseren voor 3D printing. Daarnaast beheren wij het gehele 3D print proces, vanaf het moment dat u de file aanlevert. Hierdoor beschikt u in korte tijd over een geavanceerde productietechniek en bent u gegarandeerd van een soepele integratie van deze techniek binnen uw bedrijf.

SLA en FDM 3D printers

Wij beschikken over een printfarm met daarin FDM als SLA/ DLP machines. De grote volumineuze objecten printen we in FDM. De kleinere hoog detail objecten printen we met de SLA/DLP techniek.

We beschikken over de middelen om producten na te bewerken. De SLA en DLP prints worden gewassen in een alcohol bad en kunnen worden uitgehard (curing) in een UV kamer. Onze curing station is geschikt voor het printen met engineering resins van onder andere Formlabs en 3D systems. Alle producten kunnen worden nabewerkt. We hanteren 3 soorten nabewerkingen, die ook gecombineerd bij een print mogelijk zijn.

 1. Support removal

 2. Schuren van ruwe oppervlakten (FDM)

 3. Spuiten van onderdelen in spuitplamuur en of kleur lak.

Om deze processen goed uit te kunnen voeren hebben wij aanleverspecificaties opgesteld.

Gieten van kleine series in Polyurethaan en Thermoplasten

We bieden de mogelijkheid om mallen te 3Dprinten en deze te gieten in verschillende soorten polyurethaan. Deze zijn beschikbaar in verschillende hardheden die gekoppeld zijn aan de flexibiliteit van het materiaal. Een geprinte mal gaat tussen de 10 en 100 keer mee, afhankelijk van de complexiteit van de mal.

Voor wie?

 • Onze klant heeft een structurele vraag naar 3D prints, voor productie of R&D doeleinden. Te denken valt hierbij aan het printen van mallen voor gietwerk, het maken van houders voor elektronische componenten of het ondersteunen van een moderne R&D afdeling.

En/of:

 • Onze klant kan wat ervaring met 3D printen hebben, maar heeft deze niet voor het beheren van een 3D print farm.

En/of:

 • Onze klant heeft behoefte aan extra ondersteuning voor het opschalen van het 3D print proces en vraagt extra expertise in 3D printen. De klant heeft geen behoefte aan in-house 3D printen, vanwege de investeringen in de machines van minimaal 30.000 euro. Daarnaast heeft hij nog geen effectieve manier om dit proces te managen. Dit opzetten kost veel tijd en geld, en wij hebben dit al gerealiseerd en operationeel.

Neem contact op voor de mogelijkheden voor het gieten van 3D prints voor kleine series.

Levertijden

Prints kunnen geleverd worden binnen 24 uur. Prints die voor 17: 00 uur aangeleverd worden kunnen we in de nacht printen zodat u ze volgende dag kunt gebruiken. Dit kan erg waardevol zijn als u snel iteraties wilt maken in uw gevisualiseerde concepten. U wordt altijd op de hoogte gehouden van de actuele levertijden. In overleg is dagelijkse bezorging van uw prints mogelijk.

Heeft u een incidentele printopdracht:

 • omdat deze te complex is,
 • er nog (aanvullend) 3D design benodigd is,
 • om de tijdelijke uitval van uw printer op te vangen,
 • omdat deze geprint moet worden op een ander type printer dan dat u zelf heeft,
 • U slechts af en toe een printopdracht heeft en zelf geen printer in huis heeft,

Neem dan contact op met 1 van onze aanbevolen partners uit ons netwerk, zoals:

Wilt u ook eens iets leuks laten printen in 3D?
Als origineel geschenk?
Of ter vervanging van een plastic onderdeel wat nergens meer is te krijgen?

Neem dan contact op met 1 van onze aanbevolen partners uit ons netwerk, zoals:

Geïnteresseerd / Meer weten?

Bel vrijblijvend met 1 van onze ninjas op 085 10 50 747 of stuur een mailtje naar info@3dninja.nl